PrintPrint page


Tijd om te Schrijven


Over de plek en het programma:
In ons historisch molencomplex in het groene noorden van Portugal vind je de ideale omstandigheden om te schrijven. Er is rust en ruimte in overvloed. Eten komt uit de moestuin. Verkwikking van een duik in de rivier. Bezinning rond het kampvuur. De accommodaties zijn authentiek en smaakvol ingericht en de kampeerplekken verscholen in de natuur.

Dit is het idee: afwisseling van gerichte opdrachten en vrije uren om zelf te schrijven. Met elke dag uitwisseling van ervaringen en feedback van de groep en docent.

Over de docent: Mariëtte Wijne heeft twintig jaar schrijfervaring, waarvan acht als gastdocent schrijven aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze is auteur van het non-fictieboek Nou, nog eentje dan en heeft een column in het magazine LEF. Ze schreef onder andere reisreportages voor SNP en deed eind 2015 dagelijks verslag van haar wandeling naar de Milieutop in Parijs. Mariëtte begeleidde eerder schrijfworkshops in werkhotel Wongema en het Pintohuis in Amsterdam. Haar stijl van doceren is licht en losjes.

Praktisch:
Data: 17 tot 24 juni. (wij organiseren een tweede week van 24 juni tot 1 juli bij voldoende aanmeldingen!)
Het is ook mogelijk om dagen voorafgaand of na de week op Moinhos do Dão bij te boeken.
Kosten per week: € 585,- gedeelde accommodatie, € 700 individueel, € 425,- kamperen.
Deze kosten zijn exclusief vlucht en transfer. De OV verbindingen tussen Porto en Lisbon Airport en Moinhos do Dão zijn goed. Vraag ons naar meer informatie.
De groep bestaat uit minimaal 7 en maximaal 10 deelnemers.

Begeleiding en service is in handen van:
Freya van Dien: kok, thee-arrangement
Maaike Postmus: kok, yogabegeleiding
Mariëtte Wijne: schrijfbegeleiding en wandelgids

HEB JE VRAGEN? WIL JE BOEKEN? Mail of App ons!
Maaike: 06 14665072 / Freya & Moinhos do Dão 00351 933956630
moinhosdodao@hotmail.com