Moinhos do Dão - Molenaarswoning

Verblijf op Moinhos do Dão


We hebben 6 unieke accommodaties beschikbaar (meer informatie hieronder) en als u bij ons wilt kamperen neem dan even telefonisch contact op.
In en rondom de molenaarswoningen bevinden zich een aantal karakteristieke gastenverblijven waaruit u een keuze kunt maken. De landelijke inrichting van de verblijven is sfeervol en compleet wat betreft voorzieningen voor koken en slapen.

U kunt kiezen uit de volgende accommodaties:

  Casa Boa Vista
2-4 personen, 7 x 5 mtr.; ruime en lichte ruimte met 2-persoonsbed in aparte slaapkamer en mogelijkheid voor het plaatsen van een extra (stapel)bed, keukenblok, ruim zitje, houtkachel, eettafel, klein balkon aan voorzijde, inpandig toilet, douche beneden, in gedeelde badkamer in centrale entree Rivierhuis (of in badhuis). Aan de achterzijde bevindt zich een zonnig privť-terras/tuin.


Voorzijde Rivierhuis met trap naar Casa Boa
		Vista Interieur Casa
		Boa Vista Interieur Casa - Kitchen
		Boa Vista
Interieur Casa - Kitchen
		Boa Vista Slaapkamer Casa Boa Vista

  Casa Mira Dão
Voor 2-4 personen, 5 x 5 mtr.; twee goed geÔsoleerde etages (en slaapvide). 's Winters bovenetage in de zon; 's Zomers benedenetage koel. Fraai en stijlvol ingericht.
Begane grond: rustieke keuken (met houtkachel/fornuis en granieten aanrechtblad), koelkastje (op gasfles) en eettafel. Openslaande deuren naar zonnige privť-tuin. Op etage; grote openslaande ramen aan twee kanten met fraai uitzicht op de rivier en terrein. Zitje en 2- persoons slaapbank. Trap naar ruime slaapvide met twee 1-persoons bedden (tevens speelkamer kinderen). Toilet en douche beneden, in gedeelde badkamer in centrale entree Rivierhuis.


Casa Joana - beneden Casa Joana - trap naar vide Casa Joana - boven
Casa Joana - boven Tuin Casa Joana 

  Casa do Pintor
Voor 2-4 personen, 6 x 4 mtr.; op eerste verdieping. Met keukenblok, inpandig toilet, eettafel, 2-persoonsbed, houten slaapvide met matrassen en aan twee kanten grote openslaande ramen met fraai uitzicht op de rivier en terrein. Douche beneden, in gedeelde badkamer in centrale entree Rivierhuis (of in badhuis).


Voorzijde Casa do Pintor Casa do Pintor - tijdelijk interieur Casa do Pintor -
		interieur

  Molenhuisje
Voor 2 personen. Een sfeervol, voormalig molenhuisje; 3,5 x 3,5 mtr. met 2-persoonsbed (op de plek waar vroeger twee molenstenen draaiden!), klein keukenblok, zitje en openslaande raampjes aan twee zijden. Sinds kort is de inpandige entree omgebouwd tot 'terraskamer' aan het water, met zitje, grote openslaande ramen en toilet. Douche in badhuis (op 15 meter). Op de foto's ziet u nog de oude situatie. Op ons YouTube filmpje de nieuwe.


Molenhuisje Een
		bijzondere plek! Zicht op Molenhuisje Molenhuisje
Bekijk een impressie van Moinhos do DãoMolenhuisje

 Houten blokhut Verhuur alleen in juli en augustus (hoogseizoen)
voor 2-4 personen, met 2-persoonsbed (of indien gewenst, 2x 1-persoons) en mogelijkheid tot plaatsen van een extra (stapel-)bed; 4 x 4 mtr; incl. klein keukenblok en zitje. Terras met tafel en stoelen en luifel. Rustig gelegen. Douche in badhuis op 30 > 50 mtr.

Houten blokhut 1 In de
		ochtendzon Houten blokhut 4
Interieur
		blokhut Interieur blokhut
De hut is verlengd, waarbij in het verlengde gedeelte een vast 2-persoonsbed is aangebracht. De woonruimte is daardoor ruimer. Deze hut heeft een inpandig toilet en een deur naar de achtertuin.

Details verhuur accommodaties:
1. Beddengoed en handdoeken kunt u huren of zelf meenemen. (kussens, dekbedden en dekens zijn aanwezig).
2. Electra: De gastenverblijven zijn schaars verlicht met LED, kaarsen, en lampjes op zonne-energie. Er bevinden zich geen stopcontacten in de accommodaties. In plaats daarvan hebben wij twee oplaadpunten waar onze gasten telefoons en andere apparaten op kunnen laden. Onze oplaadpunten zijn grotendeels 12-Volt systemen. Wij vragen onze gasten om s.v.p. zoveel mogelijk gebruik maken van USB-opladers of Auto-opladers.
3. Wifi. Rond de molenaars woning is een Wifi verbinding.
4. Water. Alle accommodaties zijn voorzien van water om mee te wassen, water om mee te koken komt uit onze bron, en drinkwater bieden wij gratis aan in 5 liter flessen.
5. Sanitair. De meeste verblijven hebben een eigen toilet. In een aantal gevallen wordt deze gedeeld, samen met een douche.
6. Verhuur. Wij verhuren onze gastenverblijven in principe van zaterdag tot zaterdag. I.v.m. wissel en/of schoonmaak kunt u op de dag van aankomst vanaf circa 15.00 uur in de accommodatie terecht. Vertrek uit accommodatie is om circa 10.00 uur. Verhuur van accommodaties per nacht is mogelijk voor circa 1/6 van de weekprijs maar kan alleen binnen de 2 weken voor aankomst geregeld worden.
In Laagseizoen worden alleen de accommodaties met hout-of gaskachel verhuurd; zie prijstabel.

    Badhuis : Ons centraal gelegen badhuis heeft twee (gratis) douches met warm water, drie toiletten, drie wastafels en een plek waar u handmatig de was kunt doen.

 Kampeermogelijkheden (en campers e.d.)
Wij kunnen geen reserveringen aannemen voor kampeerplekken. Bel ons of stuur een email kort voordat u langs wilt komen (2-3 dagen), dan kunnen wij u vertellen of we plek hebben.
Voor gasten die willen kamperen zijn er ruime, schaduwrijke plaatsen dicht bij de rivier, op de wat hoger gelegen terrassen of op het eilandje. U vindt bij ons bijzondere, soms afgelegen, plekken. Voor het 'echte' kampeergevoel! (veel privacy). Olijf- en mimosabomen en wijnranken bieden in de zomer de nodige schaduw. Er is voldoende ruimte tussen de tenten. Auto's worden geparkeerd op een aparte plaats (17) en een enkele huisregel waarborgt het respect voor de natuur en de overige gasten. Er is ruimte voor kleine en grotere tenten, en kleine campers of vouwwagens. De weg naar het terrein is niet geschikt voor auto's met caravan en grote campers. Er zijn overigens geen speciale voorzieningen voor campers! Onderin de Molenaarswoning is een zgn. 'koele ruimte' (opslagruimte), waar kampeerders etenswaren en drank koel kunnen bewaren.

 Restaurantje - Eten uit eigen tuin - vers, gezond en lekker ;-)
Ten minste twee avonden per week* (dinsdag en zaterdag) kunt u eten in ons restaurant dat wordt geroemd om haar goede, (h)eerlijke en uitgebreide keuken. In het restaurant komt een belangrijk deel van de groenten en het fruit uit onze eigen biologische tuin of van de lokale markten. De maaltijden zijn gevarieerd, met aandacht voor groenten en qua menu halen wij veel inspiratie uit de mediterrane keuken al maken we ook wel eens een uitstapje naar het oosten voor bijvoorbeeld een lekkere Indiase of Thaise curry. Met diĎten kan rekening worden gehouden wanneer u dat vooraf aangeeft en overlegt. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag kunt u vanaf 4 uur en tot 11 uur bij onze bar terecht voor een drankje. De prijs van een dagschotel varieert van € 10 tot € 15 (van 1 tot 3 gangen) en is inclusief koffie/thee en 2 glazen wijn/fris. Voor kinderen van 6 t/m 14 is de prijs 3/5 van de dagprijs en kinderen t/m 5 jaar 1/3.
* Als wij een gastkok in huis kunnen halen wordt er in de maanden Juli en Augustus 4 avonden per week gekookt.

Groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin.
Onze moestuin produceert een overdaad aan groenten en er zijn altijd kruiden klaar voor de pluk. Wij hebben dan ook verse producten beschikbaar voor gasten. Op ons tuin-bord leest u wat we beschikbaar hebben, u geeft uw bestelling door en wij halen het voor u uit de tuin. In juni & juli hebben we o.a. peultjes, sla, spinazie, wortelen, koolsoorten en perziken. In augustus en september o.a. tomaten, komkommers, courgettes, aubergines, spinazie, vijgen en snijbiet.

Eten in de omgeving:
Er bevinden zich vele restaurants in de nabije omgeving (vanaf 4 km afstand) waar u terecht kunt voor een authentieke Portugeese maaltijd. Wij hebben een restaurant-map waarin u informatie vindt over een 20 tal restaurants waarmee wij bekend zijn.

 Prijzen

Prijzen gastenverblijven per week

  HS MS LS
Casa do Pintor (2-4* pers.) € 380,- € 320,- € 250,-
Casa Mira Dão (2-4* pers.) € 430,- € 380,- € 300,-
Casa Boa Vista (2-4* pers.) € 400,- € 360,- € 280,-
Molenhuisje (2 pers.) € 360,- € 300,- --
Houten blokhut (2-3* pers.) € 340,- € 280,- --
Bijzet-tentje per week (bij gehuurde accommodatie of elders op het terrein) € 75,-
Huur beddengoed en handdoeken
U kunt ook uw eigen spullen meenemen!
1 persoons set € 10,00
2 persoons set € 15,00
Eindschoonmaak € 12,50 of € 17,50
Afhankelijk van accommodatie
Losse nacht accommodatie
Boekingen alleen mogelijk binnen 2 weken voor aankomst.
Circa 1/6 van de weekprijs.
* deze huurprijs is voor 2 personen, voor 3e en 4e persoon wordt € 5,- per dag in rekening gebracht.
Let op: Wij rekenen € 12,50 reserveringskosten voor een accommodatie. Bij huur accommodatie vragen wij € 150,- aanbetaling per verhuurde week en de restantbetaling vier weken voor verblijf.
Hoogseizoen (HS) = juli / augustus
Middenseizoen (MS) = april / mei / juni / september / oktober
Laagseizoen (LS) = november t/m maart
Kerst en Oud&Nieuw = 15% korting op HS prijzen.
Wij verhuren onze gastenverblijven in principe
van zaterdag tot zaterdag.

Andere Prijzen (per nacht)
 
Camper: € 6,50 € 5,00
Vouwwagen: € 5,50 € 4,00
Huisdier € 0,50 per nacht


 Gastenverblijven
» Casa Boa Vista
» Casa Mira Dão
» Casa do Pintor
» Molenhuisje
» Houten blokhut
 Restaurantje
 Winkeltje
 Prijzen

  Bekijk ons foto-album!

   Water uit de pomp

 Lees ook eens
de reacties van
onze gasten!!!

  Bekijk ons foto-album!

  Badhuis

  Kampeerterras langs de Dão

  Kamperen aan de rivier

  Kamperen op de terrassen

  Plek voor kleine campers

  Groene oase!!!

  Onze scharrelkippen

  Aan tafel!

  De zomerkeuken

  Het echte buitenleven

[ naar boven »]